Terug naar Blogs
6 Redenen om voor Dynamics 365 te kiezen - Eswelt

6 Redenen om voor Dynamics 365 te kiezen

​Microsoft is een grote speler als het gaat om hard- en software. Het is daarom niet gek dat veel bedrijven ook naar de computergigant kijken als het gaat om hun ERP- en CRM-systemen. In de praktijk zien wij dat Dynamics 365 voor veel bedrijven een perfecte oplossing is. Nog niet overtuigd? Vandaag delen wij graag 6 redenen waarom jouw organisatie moet kiezen voor Dynamics 365.

Gebruiksgemak en herkenbaarheid

Microsoft heeft een hoge herkenbaarheidsfactor, de meeste mensen hebben al eerder met Microsoft-producten gewerkt. Dit maakt het inwerken en wennen aan de nieuwe software makkelijker. Daarnaast zorgt de computergigant er ook voor dat alle Microsoft apps, zoals bijvoorbeeld Outlook, Word en Excel, goed samenwerken met Dynamics 365. Dit zorgt voor een vergroot gebruiksgemak en grotere efficiëntie binnen verschillende workflows.

Flexibele licenties

Binnen Dynamics 365 betaal je alleen voor wat je gebruikt. Of je nu een cloud, on-premise of hybride oplossing hebt. Bij andere pakketten moet je vaak een minimaal aantal licenties afnemen en ga je naar een volgend pakket wanneer je er meer nodig hebt. Dit is bij Dynamics 365 niet het geval, je neemt alleen licenties af voor de daadwerkelijke gebruikers. Dit zorgt ervoor dat het pakket goed aansluit op de behoefte van verschillende bedrijven met verschillende budgetten.

Dit geldt overigens niet alleen voor het aantal gebruikers, ook kun je flexibel modules kiezen. Zo betaal je niet voor modules die niet relevant zijn voor je business en heeft iedere organisatie een unieke Dynamics configuratie die perfect aansluit op de bestaande workflows.

De gebruikerservaring staat voorop

Microsoft vindt het belangrijk dat hun software aansluit op de behoefte van de gebruiker. Daarom kunnen gebruikers eigen modificaties, apps en weergaves creëren met Microsoft Flow en Power Apps.

Ook neem je als organisatie dus alleen af wat je nodig hebt. Soms heb je voldoende aan alleen de ERP- of CRM-apps die ze bieden, terwijl er in andere situaties wel voor het totaalpakket gekozen kan worden. Om de gebruikservaring lean te houden, hoef je als organisatie alleen de apps te installeren (en te leren kennen) die je ook echt gebruikt. Dit zorgt voor een positieve gebruikerservaring en een verhoogd optimaal gebruik van het pakket. Bij andere, grotere, pakketten wordt vaak maar een deel van de functies gebruikt en verliezen gebruikers al snel het overzicht in de vele opties die ze geboden wordt.

Naadloze integraties

Naast integraties met het officepakket, heeft Dynamics 365 ook een integratie met Power BI. Hierdoor worden je voorspellingen beter en heb je als organisatie een sterke reporting, analytics en forecasting ervaring in handen.

Onderhoud en veiligheid

Zowel het onderhoud als de beveiliging van de software ligt in handen van Microsoft. Hierdoor is het een van de meest veilige CRM- en ERP-modules op de markt. Omdat de software draait op Microsoft Azure heeft het een hoge privacy- en beveiligingsstandaard. Daarnaast is het risico op downtime en het dataverlies bijna te verwaarlozen bij Microsoft producten.

Geoptimaliseerd voor elk apparaat

De Dynamics 365 ervaring is hetzelfde op alle apparaten. Dit betekent dat personeel altijd over de juiste tools en data beschikt, waar ze ook zijn. Zowel online als offline. Dit zorgt ervoor dat beslissingen sneller kunnen worden genomen, dat klanten beter worden geholpen en dat verschillende processen makkelijk geoptimaliseerd kunnen worden.

Dit zijn in onze ogen de zes belangrijkste redenen om voor Dynamics 365 te kiezen. Natuurlijk zijn er ook veel organisatiespecifieke redenen om voor deze CRM- en ERP-oplossing te kiezen. Eswelt staat je graag bij in de keuze voor een ERP- en CRM-pakket. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.