Terug naar Blogs
Hoe word je Microsoft Dynamics 365 expert - Eswelt

Hoe word je Microsoft Dynamics 365 expert

Microsoft Dynamics 365 is hard op weg een van de populairdere ERP/CRM-oplossingen te worden. Wie goed thuis is in deze verzameling bedrijfsapplicaties is van grote waarde voor zijn werkgever of opdrachtgever. Maar hoe word je Dynamics 365-expert?

Dynamics 365 wordt steeds populairder. Mede door de vertrouwde Microsoft-omgeving en de uitgebreide mogelijkheden om te koppelen met andere Microsoft-oplossingen (Office, maar ook Power BI voor business analytics) kiezen steeds meer bedrijven voor de applicaties van Dynamics. Een groot voordeel van het Dynamics-platform is ook dat het heel gemakkelijk is functionaliteit aan of uit te zetten en te koppelen met het Power Platform van Microsoft. In ons blog, 6 redenen om voor Dynamics 365 te kiezen ,kon je ook al lezen dat de algemene voordelen die cloudoplossingen bieden een reden zijn om het pakket van Microsoft te omarmen.

Bedrijven hebben veel behoefte aan specialisten op het gebied van ERP en CRM. Wie Microsoft Dynamics 365 goed kent en weet hoe de integratie met de verschillende onderdelen werkt en in staat is specifieke functies te ontwikkelen, heeft gegarandeerd een streepje voor. Dat specialisme komt van pas in verschillende rollen, bijvoorbeeld als consultant, als developer of als analist.

Leer in de praktijk werken met Dynamics

Als je overweegt je verder te verdiepen in Dynamics 365, heb je waarschijnlijk al de nodige ervaring met de oplossing of met eerdere varianten van onderdelen, zoals CRM (nu Dynamics 365 CE, NAV (nu Business Central) en AX (nu Dynamics 365 for Finance & Operations).

Hoe je je verder verdiept, hangt af van je rol of functie. Je kunt jezelf vrij gemakkelijk aanleren uitgebreide analyses uit te voeren en je hebt geen uitgebreide programmeerkennis nodig om te kunnen ontwikkelen in Dynamics.

Heb je zelf geen toegang tot Dynamics 365, dan kun je een proefversie van 30 dagen aanvragen.

Er is veel online materiaal om je op weg te helpen. Enkele voorbeelden:

Lees een Dynamics boek

Een papieren boek kan nog altijd prettig zijn om de beginselen te leren of als naslag op je bureau. Over de verschillende onderdelen van Dynamics zijn goede boeken geschreven. Bijvoorbeeld een Nederlandstalig boek over het ERP-onderdeel, Dynamics 365 Business Central. 

Behaal Dynamics certificeringen van Microsoft

Heb je al de nodige ervaring, dan is een certificering een goede manier om je te verdiepen en om aan te tonen dat je diepgaande expertise hebt.
Bekijk het overzicht van de certificeringen op basis van verschillende functies.

Houd je kennis op peil

Dynamics 365 wordt continu verbeterd. Ben je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en updates, dan bewijs je vanzelf je waarde voor je bedrijf en zijn klanten. Er zijn tal van forums en groepen voor gebruikers van alle niveaus en vanuit iedere invalshoek. Ook zijn er podcasts die je regelmatig bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen.

Eswelt & Dynamics

Meer weten over wat Dynamics 365 specialisten voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Bekijk onze expertise-pagina van Microsoft Dynamics