Devops event banner

DevOps werkwijze in een SAP omgeving

De Nieuwe Poort (Claude Debussylaan 2-8, Amsterdam)

Op woensdag 15 mei 2019 organiseert Eswelt de eerstvolgende SAP Meetup. Tijdens dit evenement gaan we in op een veelbesproken onderwerp in de IT en SAP wereld; DevOps. Twee sprekers zullen hun ervaringen delen over verschillende projectbenaderingen en hun bevindingen delen met betrekking tot de DevOps werkwijze in een SAP omgeving.

Agenda

18:30 Inloop (burgers + drankje)
19:00 Bjorn Tammer (Nationale Nederlanden)
19:45 Pauze
20:00 Gert Touw (TriplePlus)
20:45 Netwerkborrel

#1: 15 jaar evolutie, van Waterval naar Agile DevOps. Wat past er nu beter in jouw omgeving?

Waterval, DSDM, Prince2, ASAP, Lean, Agile, Scrum, Kanban, Scrumban, DevOps, BizDevOps... zo maar een rijtje methoden en concepten die worden gebruikt om werk te organiseren, maar maakt het überhaupt uit welke methoden of concepten je toepast? Aan de hand van praktijk voorbeelden neem ik je mee langs de verschillende methoden, hun sterke en zwakke punten, om gezamenlijk te bepalen welke methode het best past in de SAP omgeving waarin jij actief bent.

#2: DevOps in de SAP-omgeving. Losse flodder of stap voorwaarts

Iedereen heeft het over Agile, DevOps etc. De discussies over de werkvorm nemen soms bijna religieuze vormen aan. Is het slechts een hype, of levert het de meerwaarde waar je klant zo verlangt. En hoe past dat dan op de SAP-Wereld? Is die anders, is die hetzelfde? De antwoorden op deze vragen gaan we in de talk proberen te geven.

Over de sprekers

1. Bjorn Tammer (Nationale Nederlanden)

Bjorn Tammer loopt inmiddels 15 jaar rond in projectenland als Project Manager, Programma Manager, Project Controller en Change Manager. Waar hij begon als IT Project Manager voor de bouw van maatwerk kassasystemen en warehouse management systemen geïntegreerd met JD Edwards, heeft hij zich de laatste 6 jaar heeft hij zich gespecialiseerd in SAP projecten en momenteel is hij actief als Product Owner van SAP Platform binnen NN Group. Gedurende de afgelopen 15 jaar is hij Bjorn vele werkvormen tegengekomen en hij deelt graag zijn visie over hoe en wanneer welke werkvorm toe passen, want in zijn ogen kan het organiseren van werk altijd beter!

2. Gert Touw (TriplePlus)

Gert Touw is project- en programmamanager in hart en nieren, met ruim 25 jaar ervaring in een diverse ERP Wereld, waaronder SAP, MS Dynamics, IFS en SAP Hybris Commerce. Gert is ook een tijd manager van een SAP Competence center geweest. De laatste jaren hoort ook hij steeds vaker de termen Agile, Scrum, Devops en alle andere buzzwords, en ziet hij de verschijningsvormen in de bedrijven waar hij actief is, zeker in de wereld van SAP Hybris Commerce. Wat betekent dit nu in de praktijk? Gert deelt zijn ervaringen waarom het wel of niet werkt.